73% אהבו, מה דעתך? |
אוהב
|
לא אוהב
|
- זמן הכנהשלוש שעות
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- כשרותכשר פרווה
- רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים (4 מנות):
לקציצות:
- 1/2 ק"ג נסיכת הנילוס
- 200 גרם דג טונה
- חצי חבילה כוסברה, קצוצה
- 3 שיני שום
- ביצה
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית לטיגון
לעדשים והירקות:
- 1-2 כוסות עדשים ירוקות
- 1 גזר
- 1 קישוא
- 3-4 פטריות טריות
- 2 גבעולי בצל ירוק
- מעט שמן זית, להקפצה
- 1 כף יין לבן
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- חצי חבילה פטרוזיליה, קצוצה
לרוטב צרמלה:
- חצי חבילה כוסברה, קצוצה
- חצי חבילה פטרוזיליה, קצוצה
- 1 כף אריסה
- 2 כפות חומץ
- 1/2 כפית כמון
- 1 כף לימון כבוש קצוץ
- מלח
- כף שמן זית
אופן ההכנה:
1. משרים את הדגים כשעה במים עם חצי כפית מלח. מסננים ושוטפים טוב.
2. טוחנים את הדגים עם שאר מרכיבי הקציצות. יוצרים קציצות ומניחים במקרר לשעה, לאיחוד טעמים ולהתייצבות.
3. מבשלים את העדשים בהרבה מים כחצי שעה, עד שהן מתרככות. מסננים ומניחים בצד.
4. חותכים את הגזר והקישוא לג'וליאנים (מקלות דקיקים), חוצים את הפטריות וקוצצים את הבצל הירוק. מקפיצים את כל הירקות קלות במעט שמן במחבת חמה כ-4 דקות, עד שהם מתרככים. לקראת הסוף מוסיפים את היין ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
5. מוסיפים את העדשים להקפצה קלה ומכבים את האש.
6. מכינים את רוטב הצרמלה: קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה ומניחים בקערה יחד עם האריסה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
7. מלהיטים מחבת פסים ומוסיפים מעט שמן זית. צורבים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד. מגישים עם העדשים והרוטב.
_________________________________________________________
84% אהבו, מה דעתך? |
אוהב
|
לא אוהב
|
- זמן הכנהשעה
- זמן עבודהחצי שעה
- כשרותכשר חלבי
- רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים (25 מנות):
- 3 תפוחי אדמה אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 5 כפות שמן זית
- 50 גרם חמאה מלוחה
- מלח
- 1/2 כפית כורכום
- 2 קופסאות טונה מעושנת
- עלי סיגרים
- שמן לטיגון
לדבק:
- 2 כפות קמח
- 4 כפות מים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, מסננים ומועכים לפירה.
2. מוסיפים שמן זית, חמאה, תבלינים ואת הטונה המעושנת.
3. חוצים את עלי הסיגר לחצי ומניחים על משטח העבודה כשהשוליים הרחבים קרובים אלינו.
4. מערבבים בקערית קטנה את הקמח והמים עד שמתקבלת תערובת סמיכה שתשמש כדבק.
5. מניחים את המילוי לאורך, מקפלים את השוליים פנימה, מגלגלים ומדביקים.
6. חוזרים על אותה הפעולה עד שמסיימים את המילוי.
7. מחממים סיר עם שמן עמוק לטיגון ומטגנים עד שהסיגרים מזהיבים. מוצאים לנייר סופג. לחלופין, אפשר לאפות את הסיגרים בתנור: משמנים את הסיגרים, מניחים על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (טורבו), 12-15 דקות עד
הזהבה.
_________________________________________________________
100% אהבו, מה דעתך? |
אוהב
|
לא אוהב
|
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- זמן עבודהחצי שעה
- כשרותכשר פרווה
- רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים
- 4 נתחי לוקוס נקיים מעצמות, במשקל 200 גרם כל אחד
- שמן זית
- 10 שיני שום
- 1 חבילה מנגולד, חתוכה לרצועות גסות
- 1 גזר פרוס דק
- 1 פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות
- 1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית כורכום
- מלח
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1/2 1 ליטר ציר דגים
- צרור עלי כוסברה, קצוצים
אופן ההכנה:
1. לדגים: מחממים מחבת עם שמן זית, צולים את הדגים מכל צד כ-2 דקות ומעבירים לתנור חם בחום של 200 מעלות כ-8 דקות.
2. לרוטב: בסיר רחב מטגנים את שיני השום, המנגולד והגזר. מוסיפים את הפלפלים החריפים, תפוחי האדמה, התבלינים ומיץ הלימון.
3. מוסיפים את ציר הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות.
4. מניחים כל נתח דג במרכז צלחת, מוזגים מעל רוטב ומפזרים כוסברה.
2. לרוטב: בסיר רחב מטגנים את שיני השום, המנגולד והגזר. מוסיפים את הפלפלים החריפים, תפוחי האדמה, התבלינים ומיץ הלימון.
3. מוסיפים את ציר הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות.
4. מניחים כל נתח דג במרכז צלחת, מוזגים מעל רוטב ומפזרים כוסברה.
_______________________________________________________________
68% אהבו, מה דעתך? |
אוהב
|
לא אוהב
|
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- זמן עבודהעשרים דקות
- כשרותכשר פרווה
- רמת קושיבינוני
מרכיבים
- 2 פילה לוקוס נקיים מעור ועצמות
- 1 בצל שאלוט
- 1/2 פלפל צ'ילי
- 1/2 חופן כוסברה
- לימון
- שמן זית
- מלח ים גס
- כפית שמן שומשום
- 1/2 לימון סחוט
- מעט חומץ יוזו
- 1/2 אבוקדו, מקולף וחתוך לרצועות דקות בעזרת קולפן
- סלק אדום
- סלק צהוב
אופן ההכנה:
1. מפלטים את הלוקוס ומפרידים מהעור. קוצצים את הדג ומניחים בצד.
2. קוצצים את השאלוט, הצ'ילי והכוסברה מוסיפים את היוזו, מיץ הלימון שמן השומשום ומעט מלח ים.
3. פורשים ניילון נצמד על משטח העבודה ומסדרים פרוסות אבוקדו בצורה של פלוס (+).
4. מניחים במרכז האבוקדו מעט דג קצוץ, עליו שוב אבוקדו ודג – כך חוזרים על הפעולה 3 פעמים. אוספים את הניילון ויוצרים כדור (האבוקדו צריך בסופו של דבר להקיף את הדג).
4. מניחים במרכז האבוקדו מעט דג קצוץ, עליו שוב אבוקדו ודג – כך חוזרים על הפעולה 3 פעמים. אוספים את הניילון ויוצרים כדור (האבוקדו צריך בסופו של דבר להקיף את הדג).
5. חותכים את הסלקים דק מאוד, מעבירים לקערה ומשרים במיץ לימון.
6. מניחים על צלחת את הסלקים בצורת פרח, מתבלים בשמן זית ומלח גס, ומניחים במרכז את כדור הסביצ'ה.
________________________________________________________
69% אהבו, מה דעתך? |
אוהב
|
לא אוהב
|
- זמן הכנהשעה
- זמן עבודהחצי שעה
- כשרותכשר פרווה
- רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים
- 2 קילו דג (מוסר, לוקוס או אינטיאס), קצוץ
- מעט נענע קצוצה
- מעט פטרוזיליה קצוצה
- מעט כוסברה קצוצה
- 200 גרם תפוח אדמה אפוי, מגורר בפומפייה
- מלח
- שמן, לטיגון
לרוטב:
- 10 עגבניות חלוטות, קלופות וחתוכות לרבעים (ללא העוקץ)
- שמן זית
- 20-25 שיני שום שלמות
- 4-5 פלפלים ירוקים חריפים
- מלח
אופן ההכנה:
1. לקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, יוצרים קציצות עגולות ושטוחות במשקל 40 גרם כל אחת, ומטגנים. שומרים במקרר.
2. לרוטב: מלהיטים מחבת גדולה עם שמן זית, שום ופלפל חריף, ומטגנים עד שריח השום עולה, מוסיפים עגבניות ומלח, ממשיכים בבישול מהיר על אש גבוהה עד שהשום מתרכך, טועמים ומתקנים תיבול. מסננים מעודפי הנוזלים במידה ויש, מוסיפים את הקציצות, מבשלים 5 דקות ומגישים.
_______________________________________________________
84% אהבו, מה דעתך? |
אוהב
|
לא אוהב
|
- זמן הכנהשעה
- זמן עבודהחצי שעה
- כשרותכשר חלבי
- רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים (25 מנות):
- 3 תפוחי אדמה אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 5 כפות שמן זית
- 50 גרם חמאה מלוחה
- מלח
- 1/2 כפית כורכום
- 2 קופסאות טונה מעושנת
- עלי סיגרים
- שמן לטיגון
לדבק:
- 2 כפות קמח
- 4 כפות מים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, מסננים ומועכים לפירה.
2. מוסיפים שמן זית, חמאה, תבלינים ואת הטונה המעושנת.
3. חוצים את עלי הסיגר לחצי ומניחים על משטח העבודה כשהשוליים הרחבים קרובים אלינו.
4. מערבבים בקערית קטנה את הקמח והמים עד שמתקבלת תערובת סמיכה שתשמש כדבק.
5. מניחים את המילוי לאורך, מקפלים את השוליים פנימה, מגלגלים ומדביקים.
6. חוזרים על אותה הפעולה עד שמסיימים את המילוי.
7. מחממים סיר עם שמן עמוק לטיגון ומטגנים עד שהסיגרים מזהיבים. מוצאים לנייר סופג. לחלופין, אפשר לאפות את הסיגרים בתנור: משמנים את הסיגרים, מניחים על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (טורבו), 12-15 דקות עד הזהבה.
_________________________________________________________________
36% אהבו, מה דעתך? |
אוהב
|
לא אוהב
|
- זמן הכנהעד שעה
- זמן עבודהעד שעתיים
- כשרותכשר פרווה
- רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים
- לדג:
- 1 ק״ג דג מכל סוג
- 2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות
- חבילת כוסברה
- 15 שיני שום שלמות (לא מרגישים בטעם כשהן שלמות)
- לרוטב:
- כוס שמן
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- כף מחוקה מלח
- 2 כוסות מים (מי שרוצה דג חריף אפשר להחליף חלק מהגמבה בפלפלים יבשים חריפים ואת הפפריקה בפפריקה חריפה)
אופן ההכנה:
לוקחים קערה שמים מים ומלח עם קצת לימון לוקחים את הדג שוטפים במים קרים ומכניסים לקערה משרים במשך חצי שעה כדי להוציא את כל הלכלוך מהדג
לוקחים כוס שמים בפנים את השמן הפפריקה והמלח ומערבבים ונותנים לזה לנוח
לבנתיים מתחילים להכין את הכוסברה,השום והגמבה
שוטפים את הכוסברה טוב טוב מקלפים את השום וחותכים את הגמבה לרצועות
לוקחים סיר ומתחילים לסדר את הכוסברה בכל תחתית הסיר מפזרים מעל את הגמבה ואת השום
לוקחים את הדג ושוטפים במים קרים ומתחילים לסדר בסיר ושופכים מעל את השמן שעירבבנו עם הפפריקה והמלח מוסיפים 2 כוסות מים ושמים על האש מבשלים במשך 45 דק׳
מידי פעם לוקחים קצת מהרוטב ושמים מעל הדג ובודקים אם חסר מים במידת הצורך להוסיף מים
לוקחים סכין ובודקים שהשום והגמבה רכים
טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
בתאבון:)
______________________________________________________
92% אהבו, מה דעתך? |
אוהב
|
לא אוהב
|
- זמן הכנהחצי שעה
- זמן עבודהרבע שעה
- כשרותכשר פרווה
- רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים
- 4 יח' פילה מושט
- 4 כפות שמן זית
- 2 שיני שום פרוסות
- בצל אדום קלוף פרוס
- פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
- פלפל חריף קטן פרוס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית מלח ים
- 4 כפות יין לבן
- 4 כפות לימון
- 4 קטעי ניר כסף באורך של 30 ס"מ
- 4 ריבועי נייר פרגמנט בגודל של מעט יוצר מגודלו של פילה האמנון
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. מניחים את הדג בקערה עם שמן הזית המלח והפלפל כך שהשמן יעטוף את כל צדי הדג. על משטח העבודה מניחים את ניר הכסף ובמרכזו את ריבוע הפרגמנט מניחים מעל את פילה הדג כשהעור כלפי מטה.
3. באותה קערה מערבבים את הירקות ומתבלים, מניחים מעל כל דג מתערובת הירקות ומעל כל זה יוצקים כף יין לבן וכף מיץ לימון.
4. סוגרים בסגירה הרמטית את מעטפת ניר הכסף ראשית 2 קיפולים מהצד העליון ואז 2 קיפולים נוספים מכל צד, מניחים על תבנית אפיה שטוחה וחוזרים חלילה על כל 3 הפילה הנותרים.
5. אופים כ-20 דקות.
_________________________________________________
57% אהבו, מה דעתך? |
אוהב
|
לא אוהב
|
- זמן הכנהשעה
- זמן עבודהחצי שעה
- כשרותכשר חלבי
- רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים
- 3 תפוחי אדמה
- 250 גרם פילה דג
- 100 גרם חמאה
- מלח
- אפונת שלג
- אספרגוס
- עלי נענע
- מיץ לימון
לבלילת הדגים:
- כוס קמח רגיל
- שקית אבקת אפייה
- 2 כפות דבש
- 1/2 מנת וודקה
- 1 בקבוק בירה לאגר
- כוס קמח אורז לבן
- שמן לטיגון
למיונז:
- מעט זעפרן
- 3 חלמונים
- 2 כפות חרדל דיז׳ון
- 1 שום כתוש
- מעט מיץ לימון
- קורט מלח
- פלפל
- 2 כפות שמן זית
- שמן צמחי
אופן ההכנה:
1. הצ'יפס: חותכים את תפוחי האדמה לצ׳יפסים, שוטפים את העמילן מתחת לברז ומרתיחים במים מומלחים עד שהם מתרככים. מוציאים את הצ'יפס מהסיר ומייבשים. מטגנים בשמן חם מאוד עד לפריכות.
2. הירקות: עוטפים את האספרגוס, הנענע ואפונת השלג בניילון ומכניסים למים רותחים על מנת לבשל את הירקות במיצים של עצמם. מסירים את הניילון. מוציאים את האספרגוסובמחבת מטגנים בחמאה עם מעט מיץ לימון . מועכים את אפונת השלג לפירה ומערבבים עם שמנת מתוקה, מלח ופלפל.
3. הדגים: מערבבים את כל החומרים לבלילה מלבד קמח האורז. סוגרים בצנצנת ומנערים היטב במשך 5 דקות. מכניסים ל-30 דקות במקרר. טובלים את הדג בקמח אורז ובבלילה ומטגנים על אש גבוהה.
4. במיקסר מערבבים את כל החומרים למיונז מלבד השמן. מוסיפים את השמן בזרם קבוע עד לקבלת המרקם הנכון.
_____________________________________________________________
89% אהבו, מה דעתך? |
אוהב
|
לא אוהב
|
- זמן הכנהשעה
- זמן עבודהחצי שעה
- כשרותכשר פרווה
- רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים (6 מנות):
לדג:
- 6 נתחי פילה סלמון עם עור במשקל 150 גרם כל אחד
- 2 כפות שמן זית
- 1/3 כפית מלח
- 1/3 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב הטריאקי:
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1/2 כוס מים
- 4 כפות מיץ תפוזים
- 5 כפות דבש
- 4 כפות יין לבן
- 1/3 כוס סוכר
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ
- 1/3 פלפל צ'ילי אדום, פרוס לפרוסות דקות
- 2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הרוטב: יוצקים לסיר את רוטב הסויה וחצי מכמות המים, מוסיפים את שאר חומרי הרוטב למעט הקורנפלור ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית.
2. טורפים היטב בקערה את הקורנפלור עם המים שנותרו עד לקבלת בלילה חלקה, מנמיכים את הלהבה ויוצקים אל הסיר באיטיות את בלילת הקורנפלור תוך כדי ערבוב במטרפה.
3. מביאים את הרוטב לרתיחה תוך כדי ערבוב, מבשלים ברתיחה עדינה כדקה וחצי עד שהרוטב מסמיך ומסירים מהאש.
4. משמנים, ממליחים ומפלפלים את נתחי הסלמון, מחממים מחבת נון-סטיק וצורבים את הדג כשתי דקות על צד העור.
5. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות מצב גריל עליון.
6. מניחים את פילה הדג על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, כשצד העור פונה למעלה. יוצקים בנדיבות רוטב טריאקי על הדג ואופים 7 דקות.
7. מוציאים את הדג מהתנור, מעבירים לצלחות הגשה ומגישים עם ירקות מאודים או אורז יחד עם הרוטב שנותר.
_________________________________________________________________
91% אהבו, מה דעתך? |
אוהב
|
לא אוהב
|
- זמן הכנהחצי שעה
- זמן עבודהעשרים דקות
- כשרותכשר פרווה
- רמת קושיבינוני
מרכיבים
- 200 גרם טונה
- 200 גרם סלמון
- מלפפון ירוק
- ג'ינג'ר כתוש או מגורר
- פלפל צ'ילי, פרוס לפרוסות דקות
- שום כתוש
- סויה
- עלי נענע
- יוזו (חומץ הדרים)
- שמן שומשום
- שמן זית
אופן ההכנה:
1. מקלפים את המלפפון הירוק, חוצים אותו לרוחב וחותכים לאורך לשערות דקות. מוסיפים מעט עלי נענע, מתבלים עם סויה, מעט שמן שומשום ומעט יוזו.
2. פורסים את הדגים לפרוסות של ארבע על שתיים, מניחים בכלי שטוח, מפזרים מעלג'ינג'ר מגורר, פרוסות דקות של צ'ילי, מעט שום כתוש, מעט יוזו, שמן זית, מלח ופלפל שחור.
3. מניחים בסיר קטן מעט שמן זית ושמן שומשום (2/3 שמן זית, 1/3 שמן שומשום), מחממים עד שעולה עשן ושופכים על הדג.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה