מתכון מספר 1
2. להכנת רוטב חמאת הבוטנים: מערבבים יחד את חמאת הבוטנים וחלב הקוקוס בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת מרקם אחיד.
3. מחממים בסיר נוסף את השמן והצ'ילי תוך כדי ערבוב רק עד שמתקבל שמן בגוון אדמדם בוהק. מסירים מהאש ומורחים על נתחי החזה מכל הצדדים.
4. ניתן לצלות את העוף בתנור או על-גבי מחבת פסים.
בתנור: מחממים תנור ל-210 מעלות. מניחים את הנתחים על גבי רשת ומכניסים לתנור, עם תבנית מתחת לרשת. צולים כ-10 דקות מכל צד עד שהם מקבלים צבע זהוב ומצודד.
על מחבת פסים: מלהיטים את המחבת ללא שמן על אש גבוהה ומניחים עליה את נתחי העוף. צולים כ-5 דקות עד שמתקבלים סימני חריכה יפים, הופכים וצולים מן הצד השני כ-5 דקות נוספות.
5. בינתיים מחממים במחבת רחבה ½ כוס מרוטב חמאת הבוטנים עם 2 כפות מקרמלהסויה. מערבבים היטב על להבה נמוכה עד שהרוטב חמים. מוציאים את הנתחים מן התנור ומעבירים לרוטב. הופכים אותם בתוך הרוטב פעם ופעמיים ומגישים מיד, עם הרבה רוטב ועם אורז לבן או סלט מלפפונים וכוסברה רענן.
95% אהבו, מה דעתך? |
אוהב
|
לא אוהב
|
- זמן הכנהעשרים דקות
- זמן עבודהעשרים דקות
- כשרותכשר בשרי
- רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים (3 מנות):
- 3 לחמניות ארוכות מצופות שומשום או לחמניות המבורגר
- 500 גרם חזה עוף (2 נתחים בערך), חתוכים לרצועות עבות
- 6 עלי חסה יפים, חתוכים לרצועות
- כפית שמן
לרוטב ברביקיו ביתי:
- חצי כוס קטשופ
- רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף סילאן
- כף חומץ אורז או חומץ אחר
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב (לחלופין, אפשר להשתמש ברוטב ברביקיו קנוי): שמים את כל המצרכים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 2 דקות. טועמים ובודקים תיבול. שומרים בצד.
2. מחממים מחבת עם השמן. מוסיפים את רצועות חזה העוף ומטגנים כשתי דקות, עד שהן מזהיבות. מערבבים היטב ומוסיפים 5 כפות מרוטב הברביקיו ושתי כפות מים. מטגנים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מצפה היטב את כל נתחי העוף.
3. מחלקים את העוף ורצועות החסה בין הלחמניות ומגישים.
* טיפ: כדאי לקלות את הלחמניות מעט בטוסטר אובן או בתנור (בערך 2 דקות בחום של 180 מעלות), שיזהיבו ויהיו פריכות.
* רוצים לקצר תהליכים? השתמשו ברוטב ברביקיו מוכן.
מתכון מספר 2
מתכון מספר 2
63% אהבו, מה דעתך? |
אוהב
|
לא אוהב
|
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- כשרותכשר בשרי
- רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים (4 מנות):
- ½ כוס (120 מ"ל) רוטב סויה
- ¾ כוס (150 גרם) סוכר
- ½ כוס חמאת בוטנים
- ½ כוס חלב קוקוס
- ¼ כוס שמן תירס
- 1 כפית אבקת צ'ילי מתוק
- 2 חזות עוף שלמים טריים, נקיים מגידים וחצויים לשתי אונות כל אחד
אופן ההכנה:
1. להכנת קרמל הסויה: יוצקים את הסויה ואת הסוכר לסיר ומבשלים אותם יחד על אש בינונית עד שהסוכר נמס. ממשיכים עוד כ-5 דקות ומסירים מהאש.
2. להכנת רוטב חמאת הבוטנים: מערבבים יחד את חמאת הבוטנים וחלב הקוקוס בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת מרקם אחיד.
3. מחממים בסיר נוסף את השמן והצ'ילי תוך כדי ערבוב רק עד שמתקבל שמן בגוון אדמדם בוהק. מסירים מהאש ומורחים על נתחי החזה מכל הצדדים.
4. ניתן לצלות את העוף בתנור או על-גבי מחבת פסים.
בתנור: מחממים תנור ל-210 מעלות. מניחים את הנתחים על גבי רשת ומכניסים לתנור, עם תבנית מתחת לרשת. צולים כ-10 דקות מכל צד עד שהם מקבלים צבע זהוב ומצודד.
על מחבת פסים: מלהיטים את המחבת ללא שמן על אש גבוהה ומניחים עליה את נתחי העוף. צולים כ-5 דקות עד שמתקבלים סימני חריכה יפים, הופכים וצולים מן הצד השני כ-5 דקות נוספות.
5. בינתיים מחממים במחבת רחבה ½ כוס מרוטב חמאת הבוטנים עם 2 כפות מקרמלהסויה. מערבבים היטב על להבה נמוכה עד שהרוטב חמים. מוציאים את הנתחים מן התנור ומעבירים לרוטב. הופכים אותם בתוך הרוטב פעם ופעמיים ומגישים מיד, עם הרבה רוטב ועם אורז לבן או סלט מלפפונים וכוסברה רענן.
סטיילינג: נורית קריב.
ערכים תזונתיים למנה:
אנרגיה: 860 קלוריות
חלבון: 59 גרם
פחמימות: 39 גרם
סיבים תזונתיים: 2 גרם
שומן: 52 גרם
מתוכו שומן רווי: 16 גרם
כולסטרול: 160 מ"ג
מתכון מספר 3
2. מייבשים את העוף היטב עם מגבות נייר חד פעמיות ומניחים בצד.
3. מערבבים בקערית את המיונז, גרידה ומיץ מלימון אחד וקצת עלי תימין (ללא הגבעולים).
4. מעבירים את העוף לתוך תבנית צלייה, מפזרים בנדיבות מלח ופלפל בתוך חלל העוף ומעסים ומורחים אותו מבחוץ בתערובת המיונז. מפזרים מלח ופלפל על תערובת המיונז.
5. חותכים את 2 הלימונים הנותרים לרבעים ומכניסים אותם לתוך חלל העוף יחד עם קצת ענפי תימין.
6. מכסים את התבנית בנייר כסף ומעבירים לתנור ל-25 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-190 מעלות ואופים כשעה, עד שהעוף מוכן. בודקים עם סכין חדה בנקודת החיבור של הירך לגוף - אם העוף לבן מבפנים - הוא מוכן.
מתכון מספר 4
2. שמים את הכנפיים בקופסה אטומה עם קמח, סוגרים ומנערים היטב כדי שיצופו מכל הכיוונים.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכנפיים ב-3 נגלות - כל נגלה בערך 4 דקות, עד שהכנפיים מקבלות צבע חום זהוב יפה. מוציאים לנייר סופג.
4. בקערה מערבבים את הקורנפלור עם כף מרוטב הסויה ומערבבים עד שהקורנפלור מתמוסס. מוסיפים את שאר הסויה ואת הדבש, החומץ ושמן השומשום ומערבבים. (לחילופין, מערבבים את הצ'ילי היבש עם הרוטב המוכן, הקורנפלור, המים ושמן השומשום).
5. מחממים מחבת גדולה או סיר רחב ושטוח על להבה גבוהה. מקפיצים את השום והצ'ילי במעט שמן כמה שניות עד שעולה ריח. מוסיפים את הרוטב ומערבבים עד שהרוטב מבעבע ומסמיך (זה קורה מהר). מוסיפים פנימה את הכנפיים ומערבבים היטב עד שכל הכנפיים עטופות ברוטב. מגישים מיד ביחד עם בצל ירוק קצוץ ושומשום.
מתכון מספר 5 _____________________________________________________
אנרגיה: 860 קלוריות
חלבון: 59 גרם
פחמימות: 39 גרם
סיבים תזונתיים: 2 גרם
שומן: 52 גרם
מתוכו שומן רווי: 16 גרם
כולסטרול: 160 מ"ג
מתכון מספר 3
100% אהבו, מה דעתך? |
אוהב
|
לא אוהב
|
- זמן הכנהשעתיים
- זמן עבודהעשרים דקות
- כשרותכשר בשרי
- רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים
- עוף שלם
- 3/4 כוס מיונז
- 3 לימונים
- גבעולי תימין
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 230 מעלות.
2. מייבשים את העוף היטב עם מגבות נייר חד פעמיות ומניחים בצד.
3. מערבבים בקערית את המיונז, גרידה ומיץ מלימון אחד וקצת עלי תימין (ללא הגבעולים).
4. מעבירים את העוף לתוך תבנית צלייה, מפזרים בנדיבות מלח ופלפל בתוך חלל העוף ומעסים ומורחים אותו מבחוץ בתערובת המיונז. מפזרים מלח ופלפל על תערובת המיונז.
5. חותכים את 2 הלימונים הנותרים לרבעים ומכניסים אותם לתוך חלל העוף יחד עם קצת ענפי תימין.
6. מכסים את התבנית בנייר כסף ומעבירים לתנור ל-25 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-190 מעלות ואופים כשעה, עד שהעוף מוכן. בודקים עם סכין חדה בנקודת החיבור של הירך לגוף - אם העוף לבן מבפנים - הוא מוכן.
מתכון מספר 4
66% אהבו, מה דעתך? |
אוהב
|
לא אוהב
|
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- כשרותכשר בשרי
- רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים (2 מנות):
- 10 יחידות כנפי עוף, מחולקות למפרקים
- 4 כפות קמח
- שמן, לטיגון עמוק (לא חובה)
- כפית שומשום
- 1 גבעול בצל ירוק, חתוך לטבעות, להגשה
לרוטב:
- 3 שיני שום, פרוסות דק
- קורט פלפל צ'ילי גרוס או ½ פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ דק
- מעט שמן, להקפצה
- 5 כפות רוטב סויה
- 3 כפות דבש או סילאן
- 2 כפיות חומץ אורז
- 1 כפית שטוחה קורנפלור
- 6 כפות מים
- כמה טיפות שמן שומשום קלוי
או - רוטב חלופי:
- 5 כפות רוטב סויה ושום מוכן
- 5 כפות מים
- 1/2 כפית קורנפלור
- קורט שבבי צ'ילי יבש
- כמה טיפות שמן שומשום קלוי
אופן ההכנה:
1. מכינים את הכנפיים: שמים את הכנפיים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות ואז מסננים היטב.
2. שמים את הכנפיים בקופסה אטומה עם קמח, סוגרים ומנערים היטב כדי שיצופו מכל הכיוונים.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכנפיים ב-3 נגלות - כל נגלה בערך 4 דקות, עד שהכנפיים מקבלות צבע חום זהוב יפה. מוציאים לנייר סופג.
4. בקערה מערבבים את הקורנפלור עם כף מרוטב הסויה ומערבבים עד שהקורנפלור מתמוסס. מוסיפים את שאר הסויה ואת הדבש, החומץ ושמן השומשום ומערבבים. (לחילופין, מערבבים את הצ'ילי היבש עם הרוטב המוכן, הקורנפלור, המים ושמן השומשום).
5. מחממים מחבת גדולה או סיר רחב ושטוח על להבה גבוהה. מקפיצים את השום והצ'ילי במעט שמן כמה שניות עד שעולה ריח. מוסיפים את הרוטב ומערבבים עד שהרוטב מבעבע ומסמיך (זה קורה מהר). מוסיפים פנימה את הכנפיים ומערבבים היטב עד שכל הכנפיים עטופות ברוטב. מגישים מיד ביחד עם בצל ירוק קצוץ ושומשום.
מתכון מספר 5 _____________________________________________________
91% אהבו, מה דעתך? |
אוהב
|
לא אוהב
|
- זמן הכנהשעה
- זמן עבודהחצי שעה
- כשרותכשר בשרי
- רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים (6 מנות):
לכ-25 קציצות:
- 1 כוס קינואה
- כוס וחצי מים
- מעט שמן זית (לשימון נייר האפייה)
- 350 גרם בשר עוף טחון
- 1 גזר, מגורר על פומפייה דקה
- 1 בטטה, מגוררת על פומפייה דקה
- 1 בצל, מגורר וסחוט
- 1 צרור כוסברה, קצוץ דק
- 3 שיני שום קצוצות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים טרי
- 1 ביצה
- ספרי שמן (לשימון לפני האפייה)
אופן ההכנה:
1. שוטפים את הקינואה היטב ומבשלים במים כ-10 דקות אחרי הרתיחה (במכסה סגור), או עד שכל המים נספגים. מכבים את האש ומניחים לצינון.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
3. מערבבים בקערה גדולה את הקינואה ושאר המרכיבים ולשים היטב לתערובת אחידה. יוצרים קציצות בקוטר 5-6 ס"מ ומסדרים על נייר האפייה המשומן.
4. מתיזים מעט ספריי שמן על הקציצות ואופים כ-20 דקות, או עד שהקציצות מוכנות.
5. מגישים עם סלט ורוטב צ'ילי מתוק.
* יש כל מיני דרכים לטפל בקינואה. הפשוטה והיעילה ביותר היא פשוט לבשל אותה במכסה סגור עם כמות כפולה של מים, בערך 10 דקות אחרי הרתיחה. במתכון הזה אנחנו מעוניינים שהקינואה תישאר יבשה יחסית, ולכן מבשלים אותה בכוס וחצי של מים בלבד. לסלטים אפשר אפילו להסתפק בכוס אחת. מה שכן, חשוב להקפיד ולשטוף אותה היטב לפני שהיא נכנסת לסיר.
_______________________________________________________________
83% אהבו, מה דעתך? |
אוהב
|
לא אוהב
|
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- זמן עבודהחצי שעה
- כשרותכשר בשרי
- רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים (6 מנות):
- 6 נתחי פילה עוף טריים
- 1/4 כוס קמח
- 1/4 כוס קורנפלור
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- 4 ביצים
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כפית חרדל (לא חובה)
- 1 כפית רוטב צ'ילי מתוק (לא חובה)
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- 300 גרם פירורי לחם
- 150 גרם שומשום
- שמן קנולה לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1. פורסים כל אחד מנתחי הפילה ל-5-4 רצועות.
2. בקערה עמוקה אחת מערבבים את הקמח, הקורנפלור והסודה לשתייה.
3. בקערה עמוקה שנייה מערבבים את הביצים והסויה. מוסיפים חרדל ורוטב צ'ילי (אם רוצים) ומתבלים במלח ופלפל.
4. בקערה עמוקה שלישית מערבבים את פירורי הלחם והשומשום.
5. טובלים את רצועות העוף בקמח ומנערים היטב מקמח עודף. מעבירים את הרצועות המקומחות לקערת הביצים ומניחים ל-10 דקות.
6. מוציאים את הנתחונים מבלילת הביצים, מעבירים לקערת פירורי הלחם והשומשום ומצפים את הנתחונים היטב מכל הצדדים.
7. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק כך שהשמן יגיע לחום בינוני, ומטגנים את הרצועות עד שהן משחימות. רצוי לטגן בכל פעם רק רצועות אחדות, בלי לצופף אותן בסיר, כדי שהשמן לא יתקרר.
8. מוציאים ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי שמן. מגישים חם עם קטשופ או רוטב צ'ילי מתוק בצד.
סטיילינג: נורית קריב.
ערכים תזונתיים למנה:
אנרגיה: 551 קלוריות
חלבון: 38 גרם
פחמימות: 12 גרם
סיבים תזונתיים: 4 גרם
שומן: 39 גרם
מתוכו שומן רווי: 8 גרם
כולסטרול: 278 מ"ג
אנרגיה: 551 קלוריות
חלבון: 38 גרם
פחמימות: 12 גרם
סיבים תזונתיים: 4 גרם
שומן: 39 גרם
מתוכו שומן רווי: 8 גרם
כולסטרול: 278 מ"ג
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה